prawda po kłamstwie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
roztańczona
Posty: 158
Rejestracja: ndz 05 maja, 2013
Lokalizacja: Żary

Post autor: roztańczona »

całe życie kłamstwa uczona
nie umie czerni od bieli odróżnić
nawet w szafiry żywe wpatrzona
woli niemiłe myśli opóźnić

pewne zdarzenia nie mają wagi
płyną w świadomość za świadomością
jedno wpomnienie kiedyś ją zdradzi
na przekór dobrze rzuconym kościom

ktoś inny miał niezepsutą wagę
nieprzysłoniony wzrok szafirami
nazwała go kiedyś prawdą po kłamstwie
wziął czarne róże razem z kolcami

chciała spokoju niepokój dostała
bo weszła stopą w błoto niedomówień
choćby z dachu budynku skakała
nie pozbędzie się swoich złudzeń

kolce dalej powierza jemu
który nienawiść w sercu roztopił
wierzy że wybaczy jej przemoc
i deszcz nie będzie już na nich kropił
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Ciekawy pomysł temat z ogromnym potencjałem .
Tym razem nierówno zbyt dosłownie czasami nazbyt banalnie i otwarcie .
Ale jest w tym tekście spory potencjał na dobre strofy .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Podpisuję się pod opinią Leona. Jeszcze sporo pracy. Ale warto!

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
roztańczona
Posty: 158
Rejestracja: ndz 05 maja, 2013
Lokalizacja: Żary

Post autor: roztańczona »

Bardzo dziękuję! Cieszę się, że widać w tym tekście potencjał, bo wkładam sporo pracy. Wiem, że jeszcze więcej przede mną, ale teraz widzę w tym sens ;)