Całonocni

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

Well you want me to contribute
All I got is blood for you

GG Allin "Bite it you scum"

najbliższe miasto ciągle nie wie
na odklejających się plakatach
które porastają słup (ich postrzępione ciała
przypominają pióra dawno zdechłego ptaka)
- ruchome obrazy, zwiastun nowej komedii
z mało zabawnym aktorem

u nas
w książkach jeszcze dźwięczy muzyka
płacz rozrywanych dziewczynek
huk eksplozji

między okładkami
samoloty wbijają się w nieczynne wiatraki
(to był zamach! - wyskanduje jutro
sterowany radiowo tłum)

tylko ja czuję schnięcie, jałowiejące zygzaki
pomiędzy żyłkami. nadchodzi pokolenie
dzieci bez liści, splecionych ze sobą

coraz słabszy prąd
dym zasnuwa wieś
śmigła koźlaka obracają się wolno
ludzie, skryci pod łóżkami
nasłuchują kroków

on jest jeszcze w sąsiednim powiecie
ciach! ciach! - odkraja dachy domów
wyrywa pamięć. z korzeniami.

ona rozsiewa nowe

nie boję się ich, choć powinienem
w zasadzie - uważam za rodziców