zaniemówienie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Jesień nam przyszła trochę wcześniej.
Na parapecie zdycha kwiatek...
Czy ty zielenią jego jesteś?
Czy może jego całym światem?

Po szybie się ścigają krople,
pieni się deszczu origami
tak jak byś dała szczęściu w mordę
malując uśmiech pastelami.

A na śmietniku wróbel liże
po twoim kocie cięte rany...
Czy byłaś jego pierwszym krzyżem?
Czy też ostatnim zakochaniem?

W kałuży topi się stonoga,
wiatr na ratunek liście niesie...
Nic się nie stało moja droga
to tylko wcześniej przyszła jesień.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Genialne .
Uwielbiam takie formy klimaty tematy i takie ułożenie myśli .
Znów miałem ciarki .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Irena
Posty: 5444
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: Irena »

Zaniemówiłam, cudnie piszesz :rozyczka:
" siła pióra leży w pokorze do własnego słowa"- Mithril