Charles Bukowski "seksbomba" *

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Boogie
Posty: 4940
Rejestracja: sob 26 mar, 2011
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Boogie »

"wiesz - powiedziała - siedziałeś przy barze
więc nie widziałeś
że tańczę z tamtym facetem.
tańczyliśmy i tańczyli
przytuleni.
ale nie poszłam nim do domu
bo wiedział że jestem
z tobą".

"wielkie dzięki" -
powiedziałem.

bez przerwy myślała o seksie.
nosiła te myśli z sobą
jak papierową torebkę
pełną czegoś tam.
ileż energii.
nigdy o tym nie zapominała.
gapiła się na każdego mężczyznę, jaki się napatoczył
rano w restauracyjkach
znad jajek na bekonie
i później
gdy jadła popołudniową kanapkę
albo stek na kolację.

powiedziała mi:
"wzoruję się
na Marylin Monroe".

"ciągle łazi
do dyskoteki w pobliżu
i tańczy z jakimś kretynem - powiedział mi raz
kumpel - dziwię ci się
że tak długo to wytrzymujesz".

znika gdzieś na wyścigach
potem wraca i mówi:
"trzech facetów chciało mi
stawiać" .


albo gubi się na parkingu
szukam jej, a ona
idzie z jakimś obcym gościem.
"no bo szedł z tej strony
a ja z tej
więc
przeszliśmy się trochę razem. nie chciałam
ranić jego uczuć" .

twierdziła, że ze mnie straszny
zazdrośnik.

pewnego dnia po prostu
zapadła się
w swoje organy płciowe
i znikła.

to tak jakby budzik
wpadał do
Wielkiego Kanionu,
stukocze terkocze
i dzwoni i dzwoni
ale już go człowiek
nie widzi ani nie słyszy.

czuję się teraz
znacznie lepiej.
uczę się stepować
i noszę czarny filcowy
kapelusz nasunięty
na prawe
oko.


* - tłumaczył Leszek Engelking
Ostatnio zmieniony pn 06 sie, 2018 przez Boogie, łącznie zmieniany 3 razy.
outsider najmocniej czuje
że świat to boży spektakl

pomazany
Lidia
Posty: 1117
Rejestracja: czw 14 lis, 2013

Post autor: Lidia »

Nie lubię Bukowskiego, ale lubię Autora postu i Jego Batmanka :-D :-D :-D
Na początku było Słowo (z Ewangelii św.Jana)
Awatar użytkownika
Boogie
Posty: 4940
Rejestracja: sob 26 mar, 2011
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Boogie »

Lidio - Hank, czyli Charles Bukowski napisał bardzo dużo wierszy, ja choć bardzo go cenię też nie wszystkie lubię:). Ale razem z moim futrzatym przyjacielem bardzo Ci dziękujemy za lubienie :) i odwzajemniamy ja macham do Ciebie a Batmanek mruczy:). Serdeczności :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
outsider najmocniej czuje
że świat to boży spektakl

pomazany
Lidia
Posty: 1117
Rejestracja: czw 14 lis, 2013

Post autor: Lidia »

Ja też odmachuję :-D :-D :-D Batmanka delikatnie głaszczę :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Różyczki dlatego, że oprócz komputerowej myszy, to już żadnej innej - zwłaszcza żywej - nie mam pod ręką :mrgreen:
Na początku było Słowo (z Ewangelii św.Jana)