zapodlenie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

rozkrzewia się wiara po ziemi
rozbija się krzyżyk po ścianach
byliśmy jesteśmy będziemy
na chwałę nawet bez pana

zapalali ci dziewczyno
pod stopami nieba stos
otulali gęstą śliną
zadziwioną światem skroń

ubabrali ci chłopczyku
brudną łapą pierwszy śpiew
osuszali na klęczniku
rozoraną w twarzy łzę

przy pańskim stole najprościej
nie widzieć co trzeba zobaczyć
czy myśmy tak wiarą dorośli
by wszystko sobie wybaczyć

nie znoście siebie nie proście
nie płaczcie nie płaćcie sobie
bo myśmy już wiarą dorośli
a bóg to tylko aż człowiek
Ostatnio zmieniony ndz 19 sie, 2018 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Poczytałem z ciekawością jak zawsze choć dziś już przed chwilą czytałem dużo lepszego Piera :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "