piosenka zafascynowana

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

zaszumiały się rozstaje i obrazy
a ty tańczysz jakby jutro nie istniało
uśmiechnięta aż do granic mojej twarzy
i do oczu i na usta i na całość

rozedrgało się listowie i igliwie
a ty śpiewasz jakby grał ci polny konik
tak radosna jak ja cały przeszczęśliwy
chociaż niemy chociaż ślepy choć bez dłoni


więc nie mów mi panie poeto
bo taki ci ze mnie artysta
że nie wiem na przekór estetom
jak miłość wyznać


rozsypały się kółeczka w pustym tłumie
ty madonna od spokojnych słów na rany
wierzysz że jak jestem to na pewno umiem
być przytulnym i być ciepłym i kochanym

rozjechały się tramwaje po zajezdniach
ty czarowna jak stóg siana który płonie
wierzysz że jak jestem to na pewno
mam dwie nogi i dwa serca i dwie dłonie


lecz nie mów do mnie murarzu
gdy rosną mi mury na słowach
i nie wiem jak ciszą na twarzy
dom ci zbudować


za każdy twój śpiewny taniec
za każdy twój śpiew dziewiczy
będzie nam podarowane
to czego się już nie liczy

gdy jeden sen za daleko
wymknął się spod tęsknych powiek
wiemy że warto poczekać
bo miłość to dobry człowiek
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Nic tylko gitarrrra i balladę wyśpiewać . Leo bardzo lubi piosenkowe formy :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Grzegorzu,
chyba czas pomyśleć o współpracy z jakimś śpiewakiem. Może jakiś audiobook?

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Bardzo ładna piosenka :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.
Fred

Post autor: Fred »

Fajna piosenka.
warto by to zaśpiewać.
Pier Dułka pisze:miłość to dobry człowiek
Z całą pewnością.
:mrgreen:
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura