nauczyciel

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Nauczyłeś mnie smutku o wojnie,
powiedziałeś, że wolność to męstwo,
że ocean jest na tyle spokojny
ile burz się potrafi spamiętać.

Gdy mówiłeś, że trzeba się nie bać,
choć historia się lubi powtórzyć,
w oczach miałeś pretensje do nieba,
że najlepszych zabiera stąd ludzi.

To nie człowiek lecz próżność zabija,
po niej strach, po niej krew, po niej rany.
Każda wojna jest przecież niczyja
lecz wszyscy muszą znać ją na pamięć.
Ostatnio zmieniony ndz 02 wrz, 2018 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Całość mniam .
A pierwsza majstersztyk .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Irena
Posty: 5446
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: Irena »

Podziwiam :rozyczka:
" siła pióra leży w pokorze do własnego słowa"- Mithril
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

o tak :rozyczka: :rozyczka: pierwsza szczególna :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura