Autorironia

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Mam czterdzieści lat kochanie
tyle już widziałem spiekleń
z tym sumieniem jak kaganiec
wszystko widać w innym
świetle

bardziej czuję więcej słyszę
tylko barwa jakaś inna
nim amore zacznie wisieć
będziesz mogła mnie
przeczytać

mierzę teraz inną skalą
jak powietrze schodzi wiara
lata uciekają paląc
kartki zapisanych
starań

tyle jeszcze do kochania
jak ty przebrniesz przez to wszystko
może jeśli się postarasz
dasz mi nową
rzeczywistość

raczej możesz być spokojna
serce bije czasem tyka
a poza tym wieczna wojna
mijać wolniej niż
zanikam

przeszłość to już jakiś miraż
syn dorosły żal nie leczy
wiem od dawna że się chyba
sprzeczam z tą naturą
rzeczy

reszta we mnie jak u innych
więc odpuśćmy mit o cudzie
tak czterdziesty niezbyt zimny
mija z konieczności
grudzień
" Każdy dzień to takie małe życie "
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

Leo tyle jeszcze do kochania? to super :-D i tak trzymać :rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
firletka.

Post autor: firletka. »

Leon Gutner pisze:tyle jeszcze do kochania
jak ty przebrniesz przez to wszystko
tak sobie myślę, że możesz być spokojny... da sobie radę i to doskonale :-D

Pozdrawiam i miło było przeczytać.
niezapominajka
Posty: 778
Rejestracja: pn 12 mar, 2018

Post autor: niezapominajka »

:rozyczka: :rozyczka:

Fajny wiek :-D
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Czas przemyśleń, Leo? :-D :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Takie podsumowania czyta się z przyjemnością :) :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

Leon Gutner pisze:Mam czterdzieści lat kochanie
Kochasz od kołyski.

Tradycyjnie przeczytałem kilka razy i za każdym z przyjemnością.


Pozdrawiam i życzę kolejnych czterdziestu.
Nie ma nic przyjemniejszego od kochania nawet jak czasami boli.

:rozyczka:
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Przemyśleń ? Nie - raczej refleksja taka .
Naszło mnie na okrągłe urodziny kilka latek temu . Tak ku pamięci .
Dziękuję wszystkim za refleksję i poczytanie . :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "