krótka piosenka o niebyciu

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Jest cicho jak prawie nigdy
cień uklada się pod stołem
puste słowa po mnie przyszły
strzepniętym popiołem

na ścianie pająk bawi się
w czekanie na prawdziwą śmierć
a stary zegar marszczy brwi
czy jeszcze czekać czy już bić

jest cicho jak prawie zawsze
zawieszona lampa stryczkiem
wciąż wierzy że przed nią zasnę
strzepniętym kieliszkiem

za piecem cykad banda gra
o niewyśnionych nigdy snach
a ty przez palce pytasz czy
masz jeszcze czekać
czy już być
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Pierdułkowy wiersz ale ... panujący w nim bałagan z formą i rytmiką strasznie mi przeszkadza w odbiorze .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

jak to w piosence są zwrotki i refreny :P
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko