porwanie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
neuroleptyk
Posty: 426
Rejestracja: pn 10 kwie, 2017

Post autor: neuroleptyk »

Niosły wiatry października mokry zapach jesieni
szmer poranka rozprzestrzeniał się w zaroślach dębiny
wciąż pamiętam Wiatr Szaleniec mnie na dobre odmienił
porwał w taniec i tak razem aż do dzisiaj tańczymy

błądziliśmy urządzając podobłoczne spacery
w rozmazane krajobrazy pełne tkliwej tęsknoty
bieg zachwytu w pożądaniu jak po wzgórku Wenery
śpiew piosenek przenikania piruety zawroty

wirowanie lot nieważki w nieodkryte przestrzenie
w których z wiatrem w roztargnieniu się wymieniam myślami
on coś wspomni ja napomknę mgła nam w oczach się mieni
i tak w tańcu zamyśleni pędząc w przyszłość wpadamy

ruszaj dalej w drogę wietrze po bezdrożach nieznanych
niech nas niesie po horyzont wyobrażeń ułuda
chce się plątać w twoich tchnieniach całkowicie oddany
zapatrzony w tło bezkresne w naszych lotnych podróżach
Ostatnio zmieniony śr 31 paź, 2018 przez neuroleptyk, łącznie zmieniany 6 razy.
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

Ooo, to takie bym porównała - prawie kiczoorowskie. Podoba. Się.
Nie myśl głośno, obudzisz uśpione.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Ostatnia strofa najbardziej .
W poprzednich jest różnie ale ogólnie z przyjemnością .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Dałam się porwać :) :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.
neuroleptyk
Posty: 426
Rejestracja: pn 10 kwie, 2017

Post autor: neuroleptyk »

Mario, cieszę się że się podoba,
Maybe, że dałaś się porwać,
Leonie, że z przyjemnością, a że jest różnie to chyba prawda, bo sam co do ostatecznej wersji długo nie byłem przekonany.
Wszystkim bardzo dziękuje za chwile na słowo pod wierszem :rozyczka: