piosenka niełasa na śmierć

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

codziennie stajesz przed lustrem
naga w porwanym marzeniu
taką cię całą ubóstwiam
a ty się zmieniasz i zmieniasz

a oni niosą bez pary
swoje prywatne koszmary
na co stojące zegary
mierzą winy i kary

codziennie staję przed tobą
ubrany w pamięć po tłumie
a ty rozbierasz mnie w słowa
których wciąż nie rozumiem

czasami myślę co będzie
kiedy mnie wreszcie ubędzie
właściwie nigdzie więc wszędzie
prochy po lesie i zdjęcie

codziennie stajesz przede mną
i strojąc miny do lustra
śmiejesz się że na pewno
do jutra chłopcze
do jutra
Ostatnio zmieniony czw 01 lis, 2018 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
niezapominajka
Posty: 778
Rejestracja: pn 12 mar, 2018

Post autor: niezapominajka »

:rozyczka: :rozyczka:
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7876
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Noooo pięknie to jest napisane i złożone .

Leon z czystą niczym niezmąconą przyjemnością .

Uszanowanie L.G.
Ostatnio zmieniony pt 02 lis, 2018 przez Leon Gutner, łącznie zmieniany 1 raz.
" Każdy dzień to takie małe życie "
firletka.

Post autor: firletka. »

Pier Dułka pisze:a ty rozbierasz mnie w słowa
No nie :-D

staję, stajesz, staję, stojący...
No nie. :smutny:

Rozumiem, że tak ma być :-D
Wróciłam poczytać :rozyczka:
Ostatnio zmieniony sob 03 lis, 2018 przez firletka., łącznie zmieniany 1 raz.
firletka.

Post autor: firletka. »

Pier Dułka pisze:czasami myślę co będzie
kiedy mnie wreszcie ubędzie
właściwie nigdzie więc wszędzie
I tu rymy niezbyt oryginalne :-D
Pozdrawiam.
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

taki był zamysł i tego nie zmienię za nic
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
firletka.

Post autor: firletka. »

Szkoda, bo szpecą (rymy), ale autor to autor. Szanuję.
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

moim zdaniem nie szpecą
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
firletka.

Post autor: firletka. »

serio?
będzie, ubędzie, wszędzie...
szanuję twoje zdanie.