zamiast znicza

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

pogłaszcz mnie po dłoni
zanim zasnę

każdego wieczoru ten sam grafik
gdy właśnie zaczynał się dziennik
za ścianą kolejny odcinek
serialu śmierć babci

brzydziłem się zmarszczek
żółtych zębów rozmów
cuchnęło jej z ust

byłem jej wujem ojcem
raz nawet prezydentem
sprzed czterech kadencji
nigdy bratem

suchą ręką odgarniała moje kosmyki
kiedy nie zdążyłem uciec w porę

pewnej nocy
Wielki Wóz zabrał ją do nieba
kopyta stuknęły zbyt cicho
by mnie obudzić
nie zdążyłem pogłaskać dłoni
zanim zasnęła

może dlatego tak często
czuję ją na włosach
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Białe - ale nie sposób nie docenić .
Nie przeszedłem obojętnie .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
niezapominajka
Posty: 778
Rejestracja: pn 12 mar, 2018

Post autor: niezapominajka »

:rozyczka: :rozyczka:
Awatar użytkownika
Boogie
Posty: 4940
Rejestracja: sob 26 mar, 2011
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Boogie »

Prawdziwe do bólu... pozdrawiamy serdecznie B&B :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
outsider najmocniej czuje
że świat to boży spektakl

pomazany
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Tak ważna jest międzypokoleniowa miłość. Kiedyś my patrzyliśmy na starzejących się rodziców, dziadków, a - może nie dziś - ale na pewno jutro my będziemy prosić o odrobinę życzliwości...
Piękny i mądry wiersz - jak to zwykle u Ciebie.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Irena
Posty: 5444
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: Irena »

Przejmująca rzeczywistość.
Dobry wiersz, wywarł wrażenie.
" siła pióra leży w pokorze do własnego słowa"- Mithril
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

Przejmujący- nie da się przejść obojętnie :rozyczka:
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Dziękuję za ciepłe przyjęcie wiersza.
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde