Mglisto, mgliściej, mnóstwo mgły

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
neuroleptyk
Posty: 426
Rejestracja: pn 10 kwie, 2017

Post autor: neuroleptyk »

Mgła otula ścieżki miasta
mgłę już w mieście można zastać
lecąc tańczy pod melodię
echa wspomnień cała drży
aura zmyśleń świat porasta
tajemniczy czas tu nastał
ciepło chłodno coraz chłodniej
mglisto mgliściej mnóstwo mgły

całym sobą się zanurzam
już mi leży u podnóża
już oplata moje ciało
chwila umysł mam we mgle
patrząc w światło wzrok przymrużam
buty drepczą po kałużach
to się znów naprawdę stało
znowu mgła porwała mnie

w korytarzach wąskich ulic
para wodna drży jak struny
niesie myśli przez deptaki
lewitując w świetle lamp
stary kot się w bramie skulił
noc za moment nas utuli
czarnym tuszem kreśląc zapis
dnia co w zapomnienie gna
Ostatnio zmieniony pt 09 lis, 2018 przez neuroleptyk, łącznie zmieniany 7 razy.
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Lubię czytać Twoje wiersze, ale ten do mnie nie przemówił. Może to wynik formy...

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
neuroleptyk
Posty: 426
Rejestracja: pn 10 kwie, 2017

Post autor: neuroleptyk »

Tomaszu, coz tu pisac, moze nastepnym razem. Dziekuje bardzo za wizyte i komentarz. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Świetnie się to czyta .
Trudna ale bardzo fajna lubiana przez Leona forma .
Dobrze złożona treść .
Zmieniłbym ten rym który objawił się słowem " się " :-D

Poza tym sama przyjemność .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
neuroleptyk
Posty: 426
Rejestracja: pn 10 kwie, 2017

Post autor: neuroleptyk »

Bardzo się cieszę Leonie z odbioru. Zamieniłem się na mnie i w sumie nie wiem czy jest lepiej (?) ale wydaje mi się że trochę tak.
Ostatnio zmieniony pt 09 lis, 2018 przez neuroleptyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Trochę lepiej Neuro - wciąż jednak ów wers brzmi jakoś tak nieporadnie .
Ma jakiś dziwny chyba niewłaściwy szyk .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "