krótki wiersz o wszystkim

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Jest taki sen niejasny sen
gdzie Bóg rozdaje skierowania
i dziwi się unosząc brew
że w tej kolejce płynie krew
tych co niespieszni do kochania

Jest taki czas potworny czas
gdy ludzie ludzi czuć przestają
i w oczach piach i w ustach piach
a w duszy wszechwiedzący strach
że Bóg to jednak wilk nie zając

Gdy przyjdzie dzień ostatni dzień
i wszystko niczym się okaże
pomyśl że stwórca uniósł brew
i w twoim śnie zadziwił się
że ludziom się przydarzył
Ostatnio zmieniony pt 09 lis, 2018 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Irena
Posty: 5446
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: Irena »

Nooooo "murarzu" / niektórzy uwierzyli/ postawiłeś , wymurowałeś :-D bardzo wymowny wiersz. Jak zwykle , wpisuję go sobie w notes / chodzi wszędzie ze mną/
żeby pamiętać, że niespieszni do kochania chodzą...maszerują...tymi samymi ulicami co ja.

Serdeczności Grzegorz...................................Ir
" siła pióra leży w pokorze do własnego słowa"- Mithril
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7874
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

To jedno " się " :smutny: na końcu a poza tym jest pięknie . :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "