Lyman Frank Baum — Słoń

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Elephant

An elephant to a city went —
Poor old elephant!
And lived his life beneath a tent,
Eating, drinking, thinking, blinking,
With his trunk chain a-clinking,
Dreaming of the jungle cool,
Juicy leaves and rippling pool —
Poor old elephant!

Słoń

Stary słoń się znalazł w mieście —
Biedny, stary słoń!
Pod namiotem życie wiedzie,
Biedny, stary słoń!
Pije, pokarm suchy żuje,
U nóg łańcuch pobrzękuje,
I śni o tym, jak słoniątkiem
Kąpał się, jadł liście słodkie —
Biedny, stary słoń!
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Lidia
Posty: 1117
Rejestracja: czw 14 lis, 2013

Post autor: Lidia »

Fakt, biedny ten słoń :rozyczka:
Na początku było Słowo (z Ewangelii św.Jana)
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Wiersz wciąż aktualny, wciąż się słyszy o złych warunkach, w których muszą żyć zwierzęta w cyrku. :smutny:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,