Siewierianin Igor - Poeza odcieni

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Поэза оттенков


Есть в белых ночах лиловость,
Лиловость в белых ночах.
В нежных очах — суровость,
Суровость в твоих очах...

В фиалке бывает бледность,
Бледность в лиловом цветке.
В златоприческе — медность,
Медь в золотом волоске.

Есть что-то в весне старушье,
Как вешнее есть в былом.
В душе у тебя бездушье,
Душа — в бездушьи твоем!

1915


Poeza oddcieni


Jest w białych nocach liliowość,
liliowość jest w białych nocach.
Jest w czułych oczach surowość,
surowość jest w twoich oczach…

Fiołkowi zdarza się bladość,
bladość liliowych odcieni.
Złocistym włosom – miedzianość,
miedź w złotych pasmach się mieni.

Zdarza się wiosnom-staruszkom
wiośniana świeżość przeszłości,
a twojej duszy – bezduszność,
i dusza w tej bezduszności.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

świetne- :-D pozdrawiam :rozyczka:
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Bardzo dziekuję, Bożenko.
Pozdrawiam :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,