Splugawczyk

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

całkiem tu miło, choć aż mdli od kwiacisk
wżerają się człowiekowi pod powieki, w nozdrza
idzie stracić zmysły. wszystkie
nawet - orientacji przestrzennej
zgubić się wewnątrz własnej skóry, pod czaszką
zapomnieć drogi do mózgu
(błąkałby się, nieszczęśnik, po rękach, nadgarstkach
albo - o zgrozo - wykonywał nieskoordynowane
ruchy poniżej pasa)

półwyciągnąłem się w lakierowanym hamaku
i udaję nieboszczyka (czy można zwieść termometr
albo zżółknąć na zawołanie?)

pod sufitem trzepoczą śmigła wentylatora
urwałyby się - nie ma zmiłuj - pokroją
na plasterki!

tubylcy stawiają pod drzwiami brzuchate lampiony
zniczyki na prąd, tłuste świece
żebym poczuł się swojsko, jak w kaplicy
uwierzył, że wakacje dopiero przede mną
że na razie - próbna śmierć, rozbiegówka

przeglądam się w szybie
hawajska koszula średnio pasuje do garnituru
Lidia
Posty: 1117
Rejestracja: czw 14 lis, 2013

Post autor: Lidia »

Mata tę różyczkę, skoro Ci nikt jeszcze nie skomentował :rozyczka: :mrgreen:
Na początku było Słowo (z Ewangelii św.Jana)