piosenka niedobra na wszystko

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Jeszcze nas nawet nie ma
a przecież jak poemat
przez noce mkną marzenia
o pierwszych przytuleniach

A kiedy nam zabraknie siły
ja będę tu ty będziesz tam
poprosi nas bezsenna miłość
o kilka niepotrzebnych szans

I chociaż wciąż nas nie ma
w słup soli czas zamieniam
gdy oddech się utlenia
z dzień dobry w do widzenia

A kiedy nam zabraknie życia
zapewne pierwszy będę ja
to miłość taki miewa zwyczaj
że w jednym sercu śnią się dwa

I chociaż nas nie było
to łąkom się marzyło
i ptakom się przyśniło
że tak wygląda miłość
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7879
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

W treści ciekawie ale wybija mnie z rytmu pomieszana rytmika i zmienna długość wersów .
Tym niemniej jak zawsze z przyjemnością .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "