bezwiatr

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Ewa Kłobuch
Posty: 885
Rejestracja: śr 23 wrz, 2015
Lokalizacja: Ostrzeszów

Post autor: Ewa Kłobuch »

czas zawiązać języki na supły
ręce i nogi
tak żeby czucie ograniczyło się do mrowienia

żadnych sensacji

monotonny przemarsz robotnic
ślepe okna
i telewizor który nie potrafi już śnieżyć

zamiast szumu czarna dziura w którą łatwo wpaść
zwłaszcza gdy patrzeć pod włos
w prześwity

pełne żółtego piasku sugerują światło
lecz to tylko złudzenie
zaplątanie w czas

który właśnie się zatrzymał
Chciałam dobrze, a wyszło jak zwykle.
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Ewa Kłobuch pisze:czas zawiązać języki na supły
ręce i nogi
tak żeby czucie ograniczyło się do mrowienia
Zbyt mało słów albo szyk wyrazów sprawia niefortunną wieloznaczność - zawiązać języki na supły, ręce i nogi? :)
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
Lidia
Posty: 1117
Rejestracja: czw 14 lis, 2013

Post autor: Lidia »

Tego "który / która" w tym stosunkowo niedługim wierszu odrobinę za dużo :-D
Oczywiście, według mnie.
Na początku było Słowo (z Ewangelii św.Jana)