Dzika Róża

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
dobry czas
Posty: 81
Rejestracja: pn 20 paź, 2008

Post autor: dobry czas »

Dzika Róża

Przy ruinach starej chaty
Gdzie Przetacznik ożankowy
Wraz z Wełnianką wąskolistną
Zadzierają w górę głowy

Przypatrując się Szypszynie
Która niczym wielka dama
Rozpostarła długie pnącze
Dumna dzika – roześmiana

Zielonymi liśćmi trzęsie
By kwiat którym włosy spięła
Stał się pożądania celem
A róż z bielą woń rozsiewał

Wielobarwność roślin wokół
Piękne tło spod pędzla mistrza
Nie jest w stanie zmylić oczu
Gdy z szupinki czerwień tryska

I kroplami wśród zieleni
Zaczerwieni się owocem
Zieleń łąki czerwień róży
Cierń spryskany krwią i potem

Autor Dobry czas
2018.12.08
dobry czas jest teraz
Fred

Post autor: Fred »

Fajny ten atlas botaniczny. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Przyjmuję bez zastrzeżeń .
Z przyjemnością .

Uszanowanie L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
dobry czas
Posty: 81
Rejestracja: pn 20 paź, 2008

Post autor: dobry czas »

Pozdrowienia dla Freda i Ciebie Leonie
miło że zajrzeliście Pozdrawiam
dobry czas jest teraz