Cokolwiek

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

( „ … płacz maleńka płacz przez łzy żal wyśpiewaj wspomnij jeśli mnie
tam przy tobie nie ma .... „ L.G. )



Oto nietrwałe
nie wyczekane
przyszłość rozświetli
oczy jak diament

a jej promienie
znów będą same
właśnie się stało
to nasz testament

myślę w nim o nas
na różny sposób
o celu pragnień
o losach losu

może odgadnę
czym są i nie są
albo przepadną
jak jakiś przesąd

oto zmierzone
ale ulotne
staje się stratą
jak każdy koniec

mocniej i szybciej
nic nie odnajdziesz
bo wszystko będzie
tylko znikaniem

wciąż nie rozumiem
skąd przyszła pewność
że być lub nie być
to wszystko jedno

mogę podważać
lecz nie zaprzeczę
nie widać jutra
może to lepiej

wszystko jest płodne
światłem w promykach
lecz gdy go dotkniesz
to
jak my znika
" Każdy dzień to takie małe życie "
Fred

Post autor: Fred »

Fajne, ale takie krótkie wersy spłycają temat, robi sie z tego taki klimat włastowski - przedwojenny odpowiednik disco polo, ale nie szkodzi. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony pn 17 gru, 2018 przez Fred, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

A jednak dobrze się czytało :) I - jakie piękne zakończenie :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Mnie też świetnie się czytało.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

A Leonowi świetnie się czytało opinie i komentarze .
Za wszystkie bardzo dziękuję.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
dobry czas
Posty: 81
Rejestracja: pn 20 paź, 2008

Post autor: dobry czas »

dołączam się do osób którym dobrze się czytało i czyta Twoje wiersze Leonie
Pozdrawiam
dobry czas jest teraz
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Dołączam podziękowania dla Dobrego Czasu.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Leonie :-D , za Calosc Zasluzony Toast. Jak zwykle. Ale ponizszym fragmentem zatrzymujesz szczególnie:

wciąż nie rozumiem
skąd przyszła pewność
że być lub nie być
to wszystko jedno

Pozdrowienia,

M.
"Człowiek staje się tym, o czym myśli."
Morris E. Goodman w: "Sekret" (do obejrzenia w cda)