makatka zapowietrzona

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Od kiedy we mnie jesteś,
wciąż ciebie mi za mało,
anioły są jak wiersze
bez puenty i morałów


Przewlekle ufni w ludzi
śnimy kolejny dzień,
by złego nie obudzić
każdą łykamy łzę

z brzozy wygiętej w pałąk
wysyłasz w niebo list
i piszesz, że to mało
za zdrowie czyjeś pić

że może kiedyś gdzieś tam
na skraju naszych ust
odnajdą się powietrza
tych naszych wspólnych snów


Jesteś jak liść na wietrze,
który nigdy nie spadnie.
Anioł rodzi się pierwszy
i umiera ostatni.
Ostatnio zmieniony ndz 06 sty, 2019 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 2 razy.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

"Od kiedy we mnie jesteś,
wciąż mi Ciebie za mało
anioły są jak wiersze
bez puenty i morałów"

rewelacyjnie :-D


"Anioły umierają pierwsze
i na szczęście ostatnie"

Ostatnim słowem wiersza jest "ostatnie". Ciekawe...

Gotów na toast?

Pozdrowienia,

M.
Ostatnio zmieniony ndz 06 sty, 2019 przez Michael, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Cóż - Pier w najlepszej odsłonie .
Forma i treść w środek Leona .

Z uznaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

Pier Dułka pisze:Anioł rodzi się pierwszy

i umiera ostatni
Dlatego że "są takie ciche".



a może to kwestia skrzydeł.

"Duszoszczypatielnyj" wiersz.
:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

Pozdrawiam
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Lidia
Posty: 1117
Rejestracja: czw 14 lis, 2013

Post autor: Lidia »

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: Za "anioły" :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Na początku było Słowo (z Ewangelii św.Jana)