Jak dym z komina

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sosna
Posty: 502
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: spod Chełmskiej Góry

Post autor: Sosna »

nie chcę o przemijaniu ale biorąc za i przeciw
o niczym innym jakoś nie wychodzi
na co nie spojrzę to już było albo się kończy

zobacz wczoraj pół dnia na darmo padał śnieg
ciecie szuflami pracowicie oczyszczali swoje poletka
a śniegu nie ma tak z siebie i rano skończyła się zima

życie twoje czy moje jak ten śnieg z mozołem
wystarczy jeden podmuch topnieje ulatując
gdzie nie ma nas i nic już nie ma nawet

ale zanim przeminie zanim się skończy
jeszcze chwilę zatrzymać w dłoniach
odchuchać pisklę jakieś kwiaty posadzić

bo jakże tak bez śladu stopnieć ulecieć
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Sosna, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak można na małych piórach latać tak bardzo wysoko?