Dies Irae

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shadow
Posty: 3
Rejestracja: czw 17 sty, 2019

Post autor: shadow »

módlmy się
aby owa ciemność
którą wygnano z raju
zdążyła powrócić
przed końcem
danego nam czasu
i na wieki wieków
okryła wszystkie te groby
które spłodziliśmy
naszą nienasyconą żądzą krwi
nim dotknie ich
palec Boży
Ostatnio zmieniony czw 17 sty, 2019 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
łzy są świadectwem na istnienie duszy
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

shadow pisze:aby owa ciemność
Zaimek wydaje się być zbędny.
shadow pisze:przed końcem danego nam czasu
Niezręczne wyrażenie - może krócej, celniej?
shadow pisze:aby owa ciemność
(...)
shadow pisze:okryła swym mrokiem
Bardzo zgrzytliwie. Ciemność może okryć, ale nie może okryć mrokiem. No i zaimek dzierżawczy niepotrzebny.
Całość "mroczna", zdecydowanie nie moje klimaty.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.