poczytalność

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
JaKuba
Posty: 8
Rejestracja: ndz 01 lip, 2018

Post autor: JaKuba »

delikatnie - niczym wiatru musnięcie
całuje przeguby przebiegła poczytalność
wieczorne zwątpienie, drżenie moralne
w tańcu na stole akceptacja i marność

i ludzik odziany w pstrokate marzenia,
miłość - miało przejść, a nie przeszło
zużyty debet na rachunku sumienia
na samoistność i podwójne espresso

w tej kawiarence, gdzie piękne początki
ukryły końce pod splamionym obrusem
czekasz - zaklinasz, muszę - nie muszę
siedem pięćdziesiąt za prawdę bez wzruszeń
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Akcent tańczy, jak mu się podoba, rymy z pierwszych dwóch wersów pośledniej jakości.
Chętnie przeczytam Twój bardziej zdyscyplinowany wiersz.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Tomasz ma rację we wszystkim co napisał ale i tak jest w tym wierszu coś co przyciąga .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "