Ślinotok

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
bezsenność
Posty: 40
Rejestracja: sob 11 cze, 2016

Post autor: bezsenność »

komar to drapieżny stan myślenia
spina szuranie drewniaków po podłodze
z kratowaniem myśli w gardle
splunięcie pod nogi
zwiększa poczucie własnej wartości
więziennego dozorcy

dłonie to czas
zapadają w sen na lewym boku
w takiej pozycji nie śpi się od ściany
już będąc małą wycinanką
próbowałem wołać o pomoc
ale jak tu opisać czyjeś kłamstwa
kiedy nie przewidziano ust dla mnie
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4448
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

bezsenność pisze:komar to drapieżny stan myślenia
bezsenność pisze:z kratowaniem myśli w gardle
Zaznaczyłem powtórzenie.
Czy przymiotnik "drapieżny" jest zasadny?
bezsenność pisze:dłonie to czas
zapadają w sen na lewym boku
Nie pasuje mi wytłuszczone wyrażenie.
bezsenność pisze:już będąc małą wycinanką
próbowałem wołać o pomoc
ale jak tu opisać czyjeś kłamstwa
kiedy nie przewidziano ust dla mnie
Ostatni czterowiersz trochę słabszy stylistycznie. Bez wyraźnej puenty.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Ciekawie, Autorze. :-D Toast. Ale skorzystanie z propozycji Tomka uczyni Twój wiersz jeszcze bardziej interesującym.

Pozdrowienia,

M
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

bezsenność pisze:komar to drapieżny stan myślenia
Nie widzę sensu w tym stwierdzeniu, ani nie znam w tym duchu żadnego przysłowia.
Komar to owad, albo motorower i nic tu do szału.

Ogólnie - dla mnie mało zrozumiały.
Nie myśl głośno, obudzisz uśpione.
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

odczytuje jako zapis( myśli) niesłusznie skazanego...
dla mnie ciekawie :rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Lidia
Posty: 1117
Rejestracja: czw 14 lis, 2013

Post autor: Lidia »

Tytuł wręcz powalający. Dobry nick Autora; w sam raz adekwatny do jego wiersza :mrgreen:
Na początku było Słowo (z Ewangelii św.Jana)