dośnienie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Kiedy Mona wychodzi z obrazu
gubi szpilki jak grzyby przed deszczem,
z tajemniczym uśmiechem na twarzy
obiecuje, że będzie dziś wierszem.

Biodra płyną falami jeziora
w mgieł ukryte białych koronkach,
piersi prężą się w metaforach
delikatnych jak wolność skowronka.

Ciała rytmu szukają, a dłonie
to co święte czynią mniej świętym,
jak komety na nieboskłonie
dochodzimy oboje do puenty.

Potem Mona wraca do ramy
a ja wracam do planów drogowych.
Tylko chwilę się sobą kochamy,
ale z każdą chwilą od nowa.
Ostatnio zmieniony ndz 10 lut, 2019 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7876
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

W tej obrazowej historii to :
Pier Dułka pisze:Tylko chwilę się sobą kochamy,


...spodobało się Leonowi nad wyraz .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "