Na Pastwę Cieni

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shadow
Posty: 3
Rejestracja: czw 17 sty, 2019

Post autor: shadow »

w parkowej alei
wśród zwiędłych liści
odmierzających jesień
kroplami deszczu
leżał czyjś cień
jak porzucony łachman
przyciągając uwagę
przepychem swej nędzy

wypełnił pustkę po tobie
jak skrojony na miarę
Ostatnio zmieniony wt 12 mar, 2019 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
łzy są świadectwem na istnienie duszy
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

To pewnie był cień menela... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Chętniej czytam wersję Magdy.
shadow pisze:wśród zwiędłych liści
odmierzających jesień
Ten fragment wzbudził moje zainteresowanie.
Później już było banalniej.
shadow pisze:kroplami deszczu
leżał czyjś cień
jak porzucony łachman
przyciągając uwagę
przepychem swej nędzy
Ten zaś ciągnie - moim zdaniem - wiersz w dół.
shadow pisze:wypełnił pustkę po tobie
jak skrojony na miarę
skrojony na miarę pustki po Tobie

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Shadow, pisz i słuchaj. :-D

Pozdrowienia,

M.