Anna Buchta Żukowskaja - Jesienny flirt

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Осенний флирт

Дышим до боли в голове
Неправомерной, стервозной осенью.
Куски наших мыслей пишу на листве
И вижу, как старой окрашены проседью

Уже не простые вверху облака,
И я опускаю глазища томные,
И я истекаю, до боли в висках…
По старому стилю, истошно-огромная

Толстеет краснющим объектом луна,
В дождливую лужу глядясь, ухмыляется.
Осенним ботинком шагну, и она
Вот тут на земле, на воде расплывается.

Да что там луна! Расплываемся мы!
В объятьях такой простервозненной осени.
Захочешь, тебе дам и душу взаймы,
Ведь знаешь, не все еще души попрошены.


Jesienny flirt

Oddychamy do bólu w głowie
bezzasadną jesienią, i gnilną.
Nasze myśli wpisuję w listowie,
ale ono się barwi siwizną.

W górze chmur niezwyczajnych horda,
więc opuszczam w zadumie spojrzenie
i odpływam, do bólu w skroniach…
Gdy kalendarz wskazuje pełnię,

krasny księżyc, okrągły jak piłka,
do kałuży się szczerzy deszczowej.
Krok w przód daję i księżyc znika,
rozpływając się w kręgach na wodzie.

Co tam księżyc! Rozpływamy się sami,
tkwiąc w objęciach jesieni plugawej.
Zechcesz, duszę ci swoją dam w najem,
Wiesz - nie wszystkie będą wybrane.
Ostatnio zmieniony pn 04 lis, 2019 przez Liliana, łącznie zmieniany 2 razy.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

I wzajemnie - :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
neuroleptyk
Posty: 426
Rejestracja: pn 10 kwie, 2017

Post autor: neuroleptyk »

:rozyczka:
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Dziękuję, neuroleptyku. :-D
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,