Nowe życie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
dobry czas
Posty: 81
Rejestracja: pn 20 paź, 2008

Post autor: dobry czas »

Nowe życie,,,,

Można opowiadać o upadkach
Potykając o wiekowy kamień
Oskarżeniu pod którym się słaniasz
Przekleństwami - ze śmiercią igranie

Do dnia końca pokazywać możesz
Bagaż wielki - brzemię złego losu
Wyrzec się babiego lata - słońca
Falujących pól - dojrzałych kłosów

Zmagać się z prądem płynącej rzeki
Lub też pod wiatr gnać gdy w oczy wieje
Wiązać początek z niepewnym jutrem
W końcu ulegniesz – stracisz nadzieję

Rozpinasz gorset wbrew trendom mody
Presję odrzucasz jak wąż swą skórę
Ciasną wylinkę na drzewie wieszasz
Niech w beznadziei ze wstydu płonie

2019.03.17
Autor: dobry czas
dobry czas jest teraz
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Zrobiłbym tylko coś z tym "swe" a poza tym nie mam większych zastrzeżeń.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "