Chodząca we śnie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Popatrz w dal chodząca we śnie
rozbudzona nieświadomie
w środek nocy wtargnął czerwiec
i rozgościł w skurczu
powiek

tam za oknem znika cicho
mglistość co cię w mrok prowadzi
spać do rana pachnie pychą
trzeba na to coś
poradzić

tyle mojej bezsenności
jest w tej twojej że aż płacze
kiedy w sobie mnie ugościsz
wszystko będzie tak
inaczej

nie pamiętasz gdy się budzisz
nic z nocnego wędrowania
senny ranek noc ostudził
dzień urodził nowy
banał

czekam aż otworzysz oczy
i poczujesz świt tak mocno
zawstydzona mrokiem nocy
cicho wpuścisz mnie przez
okno

nie patrz w dal chodząca we śnie
w dali można tylko znikać
pewnym jak zegarek tęsknię
lunatyka
luna tyka
Ostatnio zmieniony ndz 11 paź, 2020 przez Leon Gutner, łącznie zmieniany 1 raz.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Pięknie napisane, Leo. :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
Wiesława Ptaszyk
Posty: 2007
Rejestracja: śr 06 lip, 2016
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

Post autor: Wiesława Ptaszyk »

Lepiej chodzić we śnie niż śnić na jawie...chyba.

Ujmujące strofy :rozyczka:

Pozdrawiam
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

Leon Gutner pisze:Popatrz w dal chodząca we śnie
Może na inną planetę warto zabrać Peelkę.


Powiedziałbym:
Miło się czyta , ale to mało.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Dziękuję Lili .

Ptaszyku - nie ważne jak i w czym się chodzi ważne że się chodzi i najważniejsze byle bezpiecznie .

Jocie - sprawa dotyczy tylko tej planety .
Wcale ci się nie dziwię - mi też za mało .

Dziękuję za czytanie i opinię .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Czasami trudno jest odróżnić sen od jawy. Czasami bardzo niechętnie otwieramy oczy...
Piękny wiersz...

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Czasami tak właśnie jest Tomku . Czasami w nocy . Bywa że i w dzień.
Dziękuję za obecność refleksję czytanie i książeczkę Miszy .
Tak jak myślałem jest przednia .

Magdo - dziękuję za współklimaty .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "