*** (może czuwa w substancji słojów... )

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
spirytysta
Posty: 479
Rejestracja: czw 23 mar, 2017
Kontakt:

Post autor: spirytysta »

może czuwa w substancji słojów
drzewa ściętego na nowy przekład
z języków oryginalnych

w pokruszeniu bułki dla świętego
ducha przez świetnego ducha
przy peronie drugim torze pierwszym

może jest figlarnym blond-kosmykiem
dziewczyny pochylonej nad książką
w bibliotece uniwersyteckiej

albo nawet matematycznym wzorem
chaotycznych poruszeń kawki żerującej
na trawniku przed domem

ale nigdy nie będzie wyrazem w zdaniu
odkształcaniem naiwności
ani swarzącą argumentacją teologów
Ostatnio zmieniony sob 30 mar, 2019 przez spirytysta, łącznie zmieniany 1 raz.