białe i czarne plamy

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

zanim wysunęłam głowę
( moje oczy jeszcze zamknięte)
poczułam zapach bez nazwy
uprzedmiotowiony w dłoniach
które otwierały przejście
w obcą zimną przestrzeń

Z fotografii spoglądają bezimienne istoty
o niedopowiedzianej historii. Mijamy się na ulicach,
nieznajomi dzięki mistrzostwu uniwersalnego wizażysty
chroniącego klienta przed rozczarowaniem, brakiem
odpowiedzi na pytanie zadawane od czasu, gdy człowiek
pierwszy raz zatrzymał drugiego ze słowami: co u ciebie?

w obcym domu
( mój wzrok nie przywołał)
zapachniało gorącymi plackami
i powrotem imion