Z martwych wstanie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Julka
Posty: 1692
Rejestracja: pn 14 lut, 2011
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Post autor: Julka »

Z martwych wstanie

Zmarszczyły się wspomnienia, wyblakły widoki
Niewyraźnie majaczy Obrazów biennale
Przewinęły się lata cząsteczką epoki
Niezapisanych zdarzeń nie da się odnaleźć

Tylko pustka natrętnie wśród codziennej ciszy
W dni deszczowe i wietrzne krzyk demonów budzi
Nieświadomością głucha przyszłych mar nie słyszy
Szepczących że nie wierzą w śliską dobroć ludzi

Którzy idą gromadnie do Chrystusa grobu
Zmartwychwstałego dla nich złudną skruchę dzielić
Gdzie pokorny baranek zewnętrznie się wzrusza
By nazajutrz zapomnieć o wielkiej niedzieli

Ci co już przeminęli choć jeszcze istnieją
Czekają bez nadziei by Chrystus zmartwychwstał
grubych murów nie skruszą pragnieniem - nadzieją
Tylko ten krzyk demonów. Ktoś zapukał? Cisza…
22 kwietnia 2019 rok
To tylko ja
Czasem w poezji bywa i tak:
Zasiejesz zboże, wyrośnie mak.
Hanna L.
Posty: 2860
Rejestracja: sob 16 lut, 2013

Post autor: Hanna L. »

Podoba mi się klimat wiersza, coś w nim jest z romantycznych ballad. :rozyczka:
Pozdrawiam
neuroleptyk
Posty: 426
Rejestracja: pn 10 kwie, 2017

Post autor: neuroleptyk »

Świetny wiersz, bardzo mi się podoba :rozyczka: :rozyczka:
Ostatnio zmieniony sob 27 kwie, 2019 przez neuroleptyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Julka
Posty: 1692
Rejestracja: pn 14 lut, 2011
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Post autor: Julka »

Magda. Hanna L., neuroleptyk,

Bardzo dziękuję za pozytywne przyjęcie mojego wiersza.
W moim wieku nie rozpycha się już romantyczność, ale raczej
głębokie przemyślenia nad sobą i światem.
Serdecznie pozdrawiam miłych gości. :rozyczka:
To tylko ja
Czasem w poezji bywa i tak:
Zasiejesz zboże, wyrośnie mak.