za progiem biblioteki

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

stuk
szczekanie psa szczekanie psów
brzęk
klakson
syrena policyjnego wozu
tupot
trzask
szuranie
słowa wykrzyczane nim zagłuszyły je słowa szepty
warkot
przyspieszone oddechy spóźnionych
discopolowe nuty zza szyby
dzwonek dzwon dzwonienie
zgrzyt
przełykanie tabletek

ruch jednostajnie przyspieszony

wychodzę z miasta
zamykam za sobą szczelnie wejściowy
chiński mur
na palcach mijam szeregi strażników
zatrzymanego świata
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
Oremus
Posty: 666
Rejestracja: pt 05 wrz, 2014

Post autor: Oremus »

Najlepiej mają bibliotekarze :-D