geografia milczenia

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Magda pisze:poza zasięgiem równika
zagubione w południkach
A gdyby usunąć rym?
Magda pisze:utarty model nie sprawdza się
jedynie pozostało
przekraczanie standardów
doświadczyć wszystkiego po raz pierwszy
A co byś powiedziała, gdyby ostatni wers oderwać od drugiej strofy?
utarty model się nie sprawdza
jedynie pozostało
przekraczanie standardów

doświadczyć wszystkiego po raz pierwszy
Magda pisze:na skraju uczuć zapadła ciemność
potrzebna jest wyobraźnia
ona nie ma granic
niepokój zwiastuje albo nie
Trzeci wers sygnalizuje oczywistość. Może bez niego? Czwarty wers z alternatywą również mną zawahał.
Najbardziej spodobała się puenta.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Świetna puenta, Magdo. :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

Magda pisze:utarty model nie sprawdza się

jedynie pozostało

przekraczanie standardów
Takie czasy.
Wiersz przyswajalny jak witamina C, bez skutków ubocznych.

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

Pozdrawiam