model prosty

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

ostre refleksy spod rzęs wysłane
kroją na części owoce marzeń
niewyrośnięte i niedojrzałe
porozrywane nasion nie dadzą

krótkie spojrzenie niestety inne
już bez miłości – nie jestem winny
przecież takiego końca nie chciałem
dlaczego trzaska drzwiami nad ranem

słońce za krótko nas ogrzewało
mi wystarczyło dla niej za mało
jak to skwituje prosty mężczyzna
coś się skończyło coś się zaczyna
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Trudno nie rozumieć peela gdy się jest prostym mężczyzną .
Dosyć prosta konstrukcja w formie i słowie ale i tak z wielką sympatią poczytałem .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

Dziękuję Leo.

Prosty model
prosty problem ? :smutny:
prosty przekaz

Pozdrawaim
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

W wierszach rymowanych ważny jest ostatni wers cząstki, który stanowi pewnego rodzaju zakończenie i podsumowanie zwrotkowego wątku. Odnoszę wrażenie, że w pierwszych dwóch strofach jest ono lekko nietrafione. W ostatniej natomiast wszystko przeczytałem gładko.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

Magda pisze:realny w swoim modelu
Dziękuję Madziu.
Model prosty inaczej nie potrafi.
:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

Pozdrawiam
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

Tomasz Kowalczyk pisze:Odnoszę wrażenie, że w pierwszych dwóch strofach jest ono lekko nietrafione
Mi też zgrzyta. Myślałem że jest to mało widoczne - skucha.
Próbowałem poprawić, ale wyszło zupełnie coś innego.
Taki potworek.

coś się kończy to się zdarza
różne tego są przyczyny
czy za dużo było marzeń
czy za mało było wina

dziś dostałem esemesa
Misiu wszystko jest skończone
możesz na mnie już psy wieszać
nie zostanę twoją żoną

myślę szkoda fajna laska
i potrafi mnie rozruszać
ja uwielbiam cztery ściany
ona ogień wolna dusza

odpisuję tak jak umiem
głupi ciągle mam nadzieję
„woda ogień lekko stłumi
ogień wodę zaś ogrzeje

Nie potrafię poprawiać.
Może kiedyś z Twoją pomocą...

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 16 maja, 2019 przez J-23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Prosta kobieta zrozumiała ;) :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.