powędrowanie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Gdy łomocze nie łaskocze
no i z piersi chce wyskoczyć
idę tęsknić gdzieś na śmiało lewym boku
a ci wszyscy co już byli
nie chwycili cudnej chwili
niech mi dadzą wreszcie bardzo święty spokój

Więc poleżę w traw rozpędzie
dobrze będzie lub nie będzie
lecz to będzie moje własne poleżenie
gdy policzę polne kwiaty
to uwierzę że poza tym
jestem dla nich najważniejszym w życiu cieniem

Usnę pod motyla nogą
bo wydaje się niedrogo
i do tego nadprzyjemność oczywista
jako mistrz drugiego planu
wyśnię głębię oceanu
a za każdą falą zaczekaną przystań

gdy się świt ze snu wybudzi
rozmarzony lecz bez złudzeń
pójdę tęsknić dużo bardziej niż dotychczas
za tym co wciąż nienazwane
ale znane jest na pamięć
jak wędrówka dla wrażliwców oczywista
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7879
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Można jedynie narzekać na brak bardziej wyrazistego podsumowania tej treści w końcówce oraz na to nieszczęsne "no i z " ale poza tym nie ma na co narzekać .
Forma miodek treść w moich tematach .

Lenowi znów się podoba .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "