półerotyk piętaszkowy

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

po twoich pływać ciepłych morzach
po lagunach piersi żeglować,
zawiesić na szyi przestworzach
każdą sekundę koralową

z ust źródła napić się zachwytu
gwiazdę przewodnią w oczach znalezć
zapytać noc i dzień zapytać
czemu im z nami niebywale

dwuosobową nanieść wyspę
na mapę Braillem zapisaną
i na tej wyspie dać pomilczeć
wodospadowym fortepianom

zbudować domek z dymu smugą
z figowych listków, barwnych pnączy...
I kochać, kochać się tak dlugo
aż się ten wiersz nie zdąży skończyć
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Pier, i jeszcze tylko należnie pogratulować. :-D

A zatem - .


Z pozdrowieniami,

M.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Cały Pier .
Końcówka też zacna . Oby nam się .
Ale najbardziej i tak ta strofa :

dwuosobową nanieść wyspę
na mapę Braillem zapisaną
i na tej wyspie dać pomilczeć
wodospadowym fortepianom

Czysta przyjemność .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
firletka.

Post autor: firletka. »

Pier Dułka pisze:po twoich pływać ciepłych morzach
po lagunach piersi żeglować,
drugi wers gubi rytm:)
żeglować po lagunach piersi*
Trzeci wers tez nierytmiczny. I nie tylko on:)
Może popracujesz?