wiersz egocentauryczny

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Do szefa administracji
list przyszedł, ale niestety
jedną miał adnotację:
" Dla najlepszego poety".

Cisza nieomal grobowa
głośno spytała: " co robić?"
Alfabet zadecydował:
"Wyślijcie list Adamowi".

Zdziwił się bardziej niż skromnie,
szczerzej odpisał niż dzieci:
"Ten list, psze państwa,nie do mnie.
Szukajcie, może znajdziecie?"

Przebiegli w piśmie i mowie
wysłali właściwie wszędzie...
I zawsze ta sama odpowiedź:
„Niech będzie innym, niech będzie”.

Nikt nie wie co jest w kopercie:
czy chwała doczesnych dobrodziejstw?
Czy może ludzkie pojęcie,
co samo siebie przechodzi?

Wrzucili więc tak jak leci
w niszczarkę, potem do śmieci.
Przyszli panowie poeci
i tak płakali.
Jak dzieci.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Grain

Post autor: Grain »

A co dopiero ekolodzy - ino nie z grinpicu.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7875
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Inne klimaty niż zazwyczaj ale wykonanie tak samo dobre i przyjemne w odbiorze .

Z przyjemnością L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Pier, z ukłonem za egocentauryczną przyjemność. :-D

Pozdrowienia,
M.