Jeden moment

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Wojciech
Posty: 11
Rejestracja: sob 08 cze, 2019
Lokalizacja: Miłosław
Kontakt:

Post autor: Wojciech »

W którymś momencie
otworzyłem serce
a ono pragnie
duszy bratniej.

I żałuję że odejdzie
lecz jej pozwolę
i sobie pójdzie
a ja zostanę.

Szczęśliwy i wolny
bo jakim prawem
ja zachłanny
podszyty wiatrem.

Jak mogę zatrzymać
co nie jest moje?
chcę kochać
serce Twoje.

A tak może
tylko serce wolne
od ego wyzwolone
czy takie jest moje?
Ostatnio zmieniony śr 17 lip, 2019 przez Wojciech, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolny Człowiek Nikt
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

To nie jest dobry wiersz: wskutek zaburzenia szyku w kilku miejscach złamana jest płynność czytania. Tekst jest zlepkiem banalnych fraz i nie widzę w nim żadnego pomysłu na własną poezję.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.