przyjęcie na trzydzieści osób

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

Magda pisze:jedynie pan z kieliszkiem przy bufecie zasnął

znużony monotonią głosu lotniarza od butelki
I ten był normalny - też tak robię tylko nie zasypiam, ale piszę .
Kiedyś na etykietkach od piwa, serwetkach - teraz na jakiś padach czy jakoś tak.

Przeczytałem Twój wiersz i warto było.

Pozdrawiam. :rozyczka: :rozyczka:

P.S.
Strzeż się tych miejsc
Grain

Post autor: Grain »

Szkoda, że ani jednego budowlańca.
Bo robić nie ma komu.
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4458
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Podchodzę do wiersza z nieśmiałym dystansem.
Poprawiłbym poniższą frazę:
Magda pisze:ocierając serwetą zroszone czoło potem
na:
ocierając serwetą czoło zroszone potem
Magda pisze:w sukni lila-pluszu
Dlaczego tu występuje łącznik?
Magda pisze:jedna pedagog szkoły
Ta przydawka trochę zbyt ogólna, chociaż (niby) wiadomo, o kogo chodzi.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Odnajduję się na tym Twoim "przyjęciu..." Tylko ta "pedagożka", hm...

:rozyczka:

Pozdrowienia,

M.
Ostatnio zmieniony sob 20 lip, 2019 przez Michael, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Magda pisze:troje szukających pracy
dba o stosunki gości zagranicznych
Hm... ;)
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde