Ukonkretnić, zatrzymać

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

dla Ciebie

jeszcze jest niestałe, rozpływa się
pomiędzy meblami
nie rozumie granic

metodycznie i nieco brutalnie
(dwoje nadzorców/treserów
w czarnych mundurach, z pejczami)
centymetr po centymetrze, gram za gramem
uczymy powagi, szczerości
ale też, gdy jest to absolutnie konieczne
- jak się zakłamywać, na amen
(myślicie, że to takie łatwe?)

czasami drży, ciągle chce uciec
w las, szarą dzicz, jak najdalej od wszelakich
deklaracji, systematyczności

zdarza się, że kochamy
nasze małe zwierzątko
ulepione ze śniegu
gorące, jakby było kawałkiem Słońca

staramy się pojąć jego odruchy, język
składający się jedynie z pisków
Grain

Post autor: Grain »

Niech się chowa zdrowo. A na szkolenie wg gramatury jeszcze czas.
Awatar użytkownika
anastazja
Posty: 1151
Rejestracja: czw 26 maja, 2011
Lokalizacja: zza rzeki

Post autor: anastazja »

Skoro to dedykacja, nie wypowiadam się. Pozdrawiam.
Czesława Mileszko
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

dlaczego? można się wypowiadać, nie rozumiem obiekcji
Awatar użytkownika
anastazja
Posty: 1151
Rejestracja: czw 26 maja, 2011
Lokalizacja: zza rzeki

Post autor: anastazja »

Mimuś pisze:dlaczego? można się wypowiadać, nie rozumiem obiekcji
chyba się źle wyraziłam... miałam na myśli komentowanie, a wiersz spoko :-D
Czesława Mileszko
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Czasem trzeba sposobu zupełnie innej natury niż pejcz, aby unaocznić gdzie są granice.
Ładny wiersz. Podoba mi się szczególnie przedostatni fragment. :-D

Pozdrowienia,

M.
Ostatnio zmieniony ndz 18 sie, 2019 przez Michael, łącznie zmieniany 1 raz.