Igor Siewierianin - Habanera II

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Habanera II

Signorze Za


Wetknij korkociąg w sprężysty korek,
A śmielsze będą spojrzenia kobiet!
Tak, śmielsze będą spojrzenia kobiet,
Do namiętności otworzysz drogę.

Nalej muskatu w kolorze miodu,
Kontempluj piękne barwy zachodu…
Pomaluj myśli w barwy zachodu
I czekaj, czekaj miłości wschodu!

Złowisz kobietę, całuj do woli…
A pocałunki dokładnie policz!
Do pocałunków i finał dolicz –
A nie ominie cię szczęścia słodycz!



Хабанера II

Синьоре Za

Вонзите штопор в упругость пробки,-
И взоры женщин не будут робки!..
Да, взоры женщин не будут робки,
И к знойной страсти завьются тропки.

Плесните в чаши янтарь муската
И созерцайте цвета заката...
Раскрасьте мысли в цвета заката
И ждите, ждите любви раската!..

Ловите женщин, теряйте мысли...
Счет поцелуям - пойди, исчисли!..
А к поцелуям финал причисли,-
И будет счастье в удобном смысле!..

1909
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Lidia
Posty: 1117
Rejestracja: czw 14 lis, 2013

Post autor: Lidia »

Hmmm? "Całuśne" :-D :rozyczka: :-D
Na początku było Słowo (z Ewangelii św.Jana)
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

To chyba najsłabsza z habaner, ale wdzięk ma. :-D :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,