spokojnienie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Zaiskrzyło się ostatnią barwą tęczy,
wzniósł kapelusz ponad wrzosy pan borowik,
jakby chciał za nadwrażliwość medal wręczyć
nieznanemu tu nikomu aniołowi.

Pierwsze gęsi, odlatując za ocean,
zawiązują wędrowcowi klucz na drogę,
zadziwione czemu aureoli nie ma
tylko jakieś takie szczęście aniołowe.

Babie lato świt napina ponad siły,
jakby chciało tu na dłużej się rozgościć.
Wrzosy śmieją się, bo pierwsze cud odkryły,
że to anioł jest prawdziwej spokojności.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7879
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

To cenny anioł .
A to znowu śliczny wiersz .

Z uznaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Piękny wiersz...

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Irena
Posty: 5446
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: Irena »

Śliczności :rozyczka:
" siła pióra leży w pokorze do własnego słowa"- Mithril
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1361
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Z przyjemnością...
:rozyczka:
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Istotnie, tchnie spokojem... :-D

Pozdrowienia,

M.
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Przydałby się taki anioł, oj przydał na co dzień. Dobry wiersz. :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
firletka.

Post autor: firletka. »

Milusio się czyta. Mam jedną uwagę:
Pier Dułka pisze:jakby chciało tu na dłużej się rozgościć.
Wrzosy śmieją się, bo pierwsze cud odkryły,
czyli jednego się warto się pozbyć:))))
Łucja Kucińska
Posty: 417
Rejestracja: ndz 28 wrz, 2008

Post autor: Łucja Kucińska »

Nie będę się powtarzać. Lubie Twoje strofki :)