troglodyci

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

płonie przeciążona ziemia
na ostrzeżenie
na ostrzeżenie
bezbronna
w rękach nigdy sytego zdobywcy
zmienia trajektorię
przesuwa bieguny
wody oddziela od wód

zdeptana i upodlona
mści się powrotem do chaosu

a ty
który dostałeś ją w posiadanie
niepomny daru
rozsnuwasz ciemność
nad schronieniem powierzonych w opiekę

dziecko trzyma gałązkę oliwną
z oczu wzruszonej Gai
popłynęły łzy
Ostatnio zmieniony wt 27 sie, 2019 przez Latima, łącznie zmieniany 1 raz.