epitafium dla pogubionych

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

"nie potrzeba butów wędrowcom
gdy spacerują po skraju nieba "


Dwóch Robertów już nie ma.
Nie ma Janka sąsiada.
Jest ten niby poemat,
co się niby spowiada
z niby dobrych uczynków

będzie niezła Ballada.
Będzie sen przy kominku,
kilka wizyt w zakładach,
gdzie maluje się szminką
usta starej kobiety

i dwunastu murzynków.
Nagle przyjdzie, niestety,
po dniach chwały na rynku
zimna jesień poety
otulona w samotność.

Potem koniec na kredyt
w jakąś środę wilgotną.
puste płaczek szeregi
na swe szczęście nie zmokną,
bo nie będzie pogrzebu

ani świata przez okno.
Może prochy kolegów
swą naturą przewrotną
poczekają na brzegu,
żeby czas z nimi domknąć.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7879
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Chylę czoło przed wierszem .
Dla Leona to cudny wiersz rymowany w każdym aspekcie .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1361
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Mnie na pewno nie pomalują, raczej rozrzucą...
Pięknie piszesz...
:rozyczka:
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Dołączam do klubu "rozrzuconych", oczywiście in futuro.
Piękny wiersz, Grzegorzu...

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:rozyczka: bardzo
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Tak czy inaczej - na owo domknięcie wszystkim przyjdzie pora. By się każdy odnalazł.
Pięknie. :-D

Pozdrowienia,

M.
Ostatnio zmieniony śr 18 wrz, 2019 przez Michael, łącznie zmieniany 1 raz.