Mel Gibson w głównej roli

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Świetnie, bez zarzutu, brawo.
Twój Hamlet miał zbroję, twardy kark i pomysł.
Realizowałeś cel, nawet wariację na miarę oczekiwań
tych, którzy zajadają mdławy popcorn. Już uwolnieni
od obowiązkowej lektury wyszli na roześmianą ulicę.
Pogrzebowe akcesoria tylko w zaułkach. Nieważne.

Widziałam Szekspira, samotny wśród tłumu.
Liczył na palcach. Może trzech, może jeden
uchylił kapelusza. Nie byłeś, Melu Gibsonie,
tym jednym. Nie drżał w tobie ani jeden mięsień,
żadnego potknięcia. Mój bohater upada, kuli się,
roztrzaskuje kamień, napełnia kosze. Wątpi