Rówieśni

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Czym była dźwiękoszczelna
kurtyna, przez którą nie przedostawała się
swobodna myśl?

urodzeni w roku psa kochają scenę
umierają bezgłoś
nie
z testamentem
na płytach analogowych
lub
zapisani w pamięci

Nie wiedziałam. Byłeś cieniem idei, nieskromnym
królem. Po mojej stronie zasłony idole z plakatów krzyczeli
o przekraczaniu norm
w wydobyciu, zaplutych karłach lub tańczyli
z sierpem i młotem. Wtedy też się śmiałam.

cykl zodiaku wraz z żywiołami trwa 60 lat
wybrałeś żywioł ziemi
gdy zza obalonych murów We Are the Champions
stawało się naszym hymnem

Szczęśliwy, kto chciałby przeżyć jota w jotę. Tak