Urodziny

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
ironal
Posty: 3
Rejestracja: wt 05 lis, 2019

Post autor: ironal »

Urodziny

ciemno i mokro
bez wspomnień
czysta kartka
i Ona wokół mnie
czekam i rosnę
dla Ojca, Matki
rodziny i siebie
stan hibernacji
nagle widzę światło
wśród tunelu ciemnego
me urodziny
zaczęły się od Tego
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Witaj na "Ogrodzie Ciszy"!
Wiersz nie przypadł mi do gustu.
Szczątki interpunkcji, obecna wielka litera, no i - co najważniejsze - tekst bez środków poetyckich.
ironal pisze:wśród tunelu ciemnego
Zgrzytliwa inwersja.
ironal pisze:me urodziny
Raczej stosujemy "moje".

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Witaj w Ogrodzie.
Długa droga przed tobą dużo czytania. dużo wiedzy o pisaniu do przyswojenia wiele tygodni prób. Powodzenia w tej drodze.
Tomek rzekł i całkowicie się z nim zgadzam.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "